четвер, 28 січня 2016 р.

Під Крутами бій, під Крутами кров... Про давню трагедію згадаємо знов.
     Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини.
       98 років тому назад у бою під Крутами, що на Чернігівщині, понад 300 курсантів військової школи, студентів та гімназистів, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вступили у нерівний бій із  добре озброєним і вишколеним противником і протягом кількох днів стримували на підступах до Києва величезну більшовицьку армію. Вони протистояли шести тисячам добре озброєного червоного війська. П’ять годин у безперервному бою під ворожим вогнем  Студентський курінь стримував червоні лави. 35 юнаків попали в полон. Після тортур  всіх їх вивели на розстріл. І під спів «Ще не вмерла Україна» впали під рушничним вогнем.
Серед них  - Микола Корпан - єдиний галичанин, який у січні 1918–го загинув у бою з більшовиками поблизу залізничної станції «Крути» й був похований разом із вісімнадцятьма побратимами на Аскольдовій могилі. 17 жовтня 2010 року на батьківщині героя, в селі Тяпче Долинського району Івано-Франківської області йому відкрито пам'ятник.

середу, 27 січня 2016 р.

З 20-27 січня 2016 р. у Львові проходив конкурс"Учитель року -2016" у номінації "Історія". ІІ місце зайняв вчитель історії Жовківської ЗОШ № 2 
Скрипка Михайло. 
Вітаємо переможця

пʼятницю, 22 січня 2016 р.



До уваги випускників 11-х класів та вчителів:

 На сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Підготовка до ЗНО» http://testportal.gov.ua розміщено характеристики сертифікаційних робіт ЗНО 2016.
Особливу увагу зверніть на зміни, що відбулися порівняно з минулим роком, у характеристиках предметів, з яких буде проводитися державна підсумкова атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання.
Історія України
Загальна кількість завдань – 60.
На виконання роботи відведено 150 хвилин.
Робота складається з двох частин:
частина 1 «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.» містить 30 завдань різних форм;
частина 2 «Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.» містить 30 завдань різних форм.

Результат виконання завдань частини 1 «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.» буде зараховуватися як державна підсумкова атестація. Результат виконання всієї сертифікаційної роботи буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.  

пʼятницю, 8 січня 2016 р.



Хай ангел торкнеться вас ніжно крилом, зігріє вам серце Різдвяним теплом. Хай радість, кохання наповнять ваш дім, оселяться щастя і спокій у нім! 
Христос народився!